Over Marie-Thérèse Schlösser

Kijk hier naar de opnames gemaakt door uitdekunst.tv voor het programma "In the Picture"

Gepubliceerd op 2 jan. 2016

Marie-Thérèse Schlösser werkt zeer intuïtief. Haar gevoel weet ze krachtig vorm te geven in haar werk. Kennis van techniek past ze overtuigd en met liefde voor het experiment in alle disciplines toe. "Als kunstenaar ben ik altijd bezig om een heel eigen wereld te creëren en mijn beeld van de wereld mooier te maken. Daarbij is de balans vinden essentieel, tussen ronde vrouwelijke vormen en mannelijke scherpe lijnen. Mijn uitgangspunt is vrijheid. Ik creëer deze eigen wereld in eerste instantie voor mezelf, om steeds weer verrast te raken. Wat ik wil overbrengen is een kijk in mijn wereld. Mijn werken hebben geen titels. Ik gun de ander de vrij om met eigen ogen naar mijn werk te kijken."

En dat lukt. Het plezier spat van de kunstwerken af en je komt ogen tekort om alles goed te zien. Wat direct opvalt is materiaal, formaat en expressie. Marie-Thérèse is niet bang voor groot werk, integendeel, zo maakt ze het 't liefst. In haar atelier is een bijzondere verzameling objecten te ontdekken: botten, stenen, een gigantische koeienkop en bungelende etalagebenen. Meerdere schildersezels staan naast elkaar, om simultaan te schilderen.

Magische wereld

De huid van de grote schilderijen is door materie gelaagd, ook hier krijgt de liefde voor 3D vorm. Haar atelier is als een laboratorium waar techniek en het experiment de ruimte krijgen. Waar kunst borrelt en bruist. "The sky is niet langer the limit! De magische wereld van Marie-Thérèse is een zeer aantrekkelijke.

Een nieuwe plek waar schoonheid niet zo zeer het einddoel is; juist de weg ernaartoe is het avontuur. Waar kleur, licht en intensiteit het voor het zeggen hebben. Waar kracht en spontaniteit het winnen van het gewone, het gelijke, het alledaagse. Rauwe rafelrandjes en verval worden niet weggepoetst maar liefdevol omarmd.

Contact

Neem contact met ons op:

Telefoon en Email

Telefoon +
+316 542 143 94
Email +
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.